Lena-Britt Cato

Välkommen!

Lena-Britt Cato heter jag och nu har du hittat min hemsida!

Jag har arbetat med keramik i många år och även haft kursverksamhet och butik. Jag arbetar mest med stengodslera även om jag ibland drejar lergodskrukor till mina blommor. Trädgård och odling är ett stort intresse hos mig. Ibland jobbar jag med rakubränning, en spännande och levande keramikteknik där man bränner godset utomhus med ved eller gas.

Du är alltid välkommen att kontakta mig, Lena-Britt Cato, för samarbete och uppdragsdrejning. Har du egna önskemål om produktutveckling och idéer, kontakta mig gärna via sms eller kontaktformuläret i webbshoppen.

Jag tillverkar keramik i min studio alldeles vid skogskanten på Romeleåsen. Det känns inspirerande med naturen så nära där jag kan hämta både idéer och mönster.

Genom tillverkning för hand skapas små skiftningar i varje produkt där jag lägger hand på varje detalj i lera och glasyr. Jag skapar med lust och känsla som jag hoppas du också kommer att gilla.

Under sommaren hittar du min keramik på köpmansmagasinet i Smygehamn, köpmansmagasinet.se. Där hittar du konst och konsthantverk från lokala konstnärer och hantverkare. Öppet hela sommaren 18/5 - 17/9, varje dag 10-18.

Du kan även hitta min keramik hos Konsthantverkarna I Ystad som finns i Jens Jacobsens Hus, vid gågatan.

+46 707 561945
Lena-Britt Cato Humlamaden 535 247 96 Veberöd